خود مختاري، حق طبيعي
كردستان خواستار ابتدايي ترين حق انساني خود شده است. در ايران تنها زبان فارسي، زبان رسمي است. اما غير از مردم “فارس زبان” مردم ديگريي هم در ايران هستند، از جمله مردم كرد. مجموعه ي اين ملتها با زبانها و فرهنگهاي مختلف، ملت بزرگ ايران را تشكيل ميدهد. در نظام استبداد شاهنشاهي مردم غير از “زبان فارسي” از حق طبيعي و اسلاميشان كه زبان و فرهنگ و خودشان بود محروم بودند و اكنون در اين بامداد آزادي، كردستان حق طبيعي و خداداديش را ميخواهد….
ركن اساسي خود مختاري، آزادي فرهنگي و بخصوص آزادي زبان است. اما متناسب با نوع حكومت در اسلام ميتوان خودمختاري را شامل بسياري از مسايل انساني ديگر دانست و از جمله جز در سياست بين المللي تمام اجزاي يك مملكت اسلامي ميتوانند از تمام جهات در امور داخلي اختيار داشته باشند….
هدف از گرد آوري اين مجموعه،آشنايي با يكي از پراهميت ترين دوره هاي تاريخ كردستان و ايران است.خوانندگان اين مجموعه با بسياري از رويدادها و شخصيت هاي آن دوران آشنايي دارند،اما آشنايي با انديشه هاي آنان در همان عصر،وجايگاه انديشه ورز ايشان از زبان خود آنها بسي جالب تر مي نمايد.
سرزمين كردستان در آن دوران،روزگار نگراني هاي سياسي و اضطراب هاي اجتماعي از يك سو و كشاكش هاي مسلكي از سوي ديگر بوده است،عصري كه يكي از پرتلاطم ترين دوره ها در تاريخ نوين ايران و دوره اي است كه انقلاب ايران به بار نشست،دوران بي ثبات گذار را پشت سر نهاد و دوره ي ناآرامي كردستان را تجربه كرد.
مجموعه ي حاضر،سرگذشت چگونه انديشيدن و چه كردن،چگونه تلقي كردن و چگونه پنداشتن،چگونه تاثيرگذاردن و چگونه تاثير پذيرفتن،و چه بودن ها و چه شدن ها در اين دوران سركش است.
شايد انديشه نگاري نسلي از بزرگترين معماران تاريخ معاصر پس از انقلاب،آن هم از زبان همين معماران،آسان ترين راه براي درك واقعيات آن دوران باشد…
تاريخ خود را تكرار مي كند و چون حالت هاي كنوني چيزي جز بازگشت به حالت هاي گذشته نيستند،به همين خاطر،آگاهي از تحولات گوناگون و پياپي گذشته،كليد ورود به دنياي آينده خواهد بود…فراموش نكنيم:تاريخ كتابي است كه ما مي نويسيم و خود نيز درآن نگاشته مي شويم…
فایل کتاب