نویسنده: بهزاد خوشحالی
سال نشر: ۱۳۸۲ص
تعداد صفحه: ۶۱ رقعی
فدرالیسم
فدراسيون هاي مولتي ناسيونال در برگيرنده دو يا چند ملت هستند كه مرزهاي ملي را در فدراسيون به رسميت مي شناسند . فدراليست هاي مولتي ناسيونال بر اين باورند كه فرهنگ ملتها در فدراسيون بايد به همان صورت ملي باقي بماند و گروههاي ملي در چهار چوب سرزمين خود داراي استقلال فكري و عملي باشند . آنها معتقند كه تلاش براي يكسان سازي در يك فدراسيون با تعاريفي چون زبان ملي ، فرهنگ ملي و … اقدامي شايسته نيست و بايد هويت ، عرف ملل ساكن در فدراسيون را در قانون تعريف نمود .
فدراليسم مولتي ناسيونال در هر دو ديدگاه ليبرالي و ماركسيستي تعريف شده و در انديشه ي آنگلوفون نيز پذيرفته شده است . در انديشه ي آنگلوفون بر اين باور صحه گذارده شده است كه فدراليسم مولتي ناسيونال ، عامل همبستگي ملتها و نزديكي اقليتهاي ملي به يكديگر در يك چهار چوب سرزميني است .
فدراليسم مولتي ناسيونال ، تنها شامل حوزه ي تئوريك نيست بلكه در حوزه ي عملي نيز مي توان به مواردي مشابه يك فدراليسم چند مليتي اشاره نمود . سوئيس و كانادا كهن ترين كشورهايي هستند كه بترتيب در سالهاي 1848 و 1867 اين سيستم را به عنوان نظام سياسي كشور خود پذيرفته اند اگر چه دو كشور بر اين نكته اذعان دارند كه فدراليسم مولني ناسيونال ، هنوز به مرحله ي ايده آل استقرار دست نيافته است .
فایل کتاب