آيا کنگره ي پيش رو، “کنگره ي ملي کورد” به معناي حقيقي آن است؟
(کنگره ي ملي بدين معناست که مردماني پس از نشيب و فرازهاي بسيار، اکنون آموخته اند که:”شدن” يعني شور تعلق به ملّت نه شور تعلّق به ديگري، نه شور تعلق به احزاب، نه شور متعلق به فرد خاص و نه شور تعلق به منافع ويژه)))
-برگزاري کنگره ي ملي به معناي اراده به يک تحول در نظام های معرفتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و يکي از مهمترين وتاثيرگذارترين فاکتورها در پیدایش دولت مدرن است.
-کنگره ي ملي بايد برای تحقق حاکمیت واقعی بر محیط سرزمینی خود، با حذف روابط سنتی مردم و سایر نهادها با حکومت و از طریق مفهوم شهروندی، حاکمیّت خود را از لحاظ زمانی و مکانی ايجاد کند، تداوم بخشد و نهادسازي و تثبيت کند.
-کنگره ي ملي در کليت خود و به عنوان يکي از عوامل تاثيرگذار، به خودی خود سبب خواهد شد ملّت سازی یا ایجاد هویت ملّی در زمرۀ اختیارات و مسوولیت های دولت مدرن قرار گیرد.
-کنگره ي ملي به عنوان يک بستره براي هويت مداري و هويت-قدرت ساخت، با شور و هیجانی که نسبت به هم گرایی ملّی در میان هموندان يک ملت مي آفريند، زمینۀ بازخوانی تاریخ و کشف هویت یگانۀ ملّی و نگارش تاریخ ملّی را مهيا مي سازد.
-کنگره ي ملي، ابزاري است براي یگانگی ساختار سیاسی ــ اقتصادی واحد و نيز یکپارچگی زبانی ــ فرهنگی؛ اين يگانگي و یکپارچگی با به کارگیری اهرم های سیاسی ــ اقتصادی و فرهنگي-زباني در پروسه ي ملت باوري و تدوین تاریخ ملّی دنبال مي شود. اين فرآيند، سرانجام این فرایند يک ملّت را به معنای مدرن به وجود مي آورد و شور هویتی تازه ای به شهروندان مي بخشد.
-کنگره ي ملي بدين معناست که مردماني پس از نشيب و فرازهاي بسيار، اکنون آموخته اند که:
“شدن”(در مقابل بودن) يعني شور تعلق به ملّت نه شور تعلّق به ديگري، نه شور تعلق به احزاب، نه شور متعلق به فرد خاص و نه شور تعلق به منافع ويژه(رانت)
ادامه دارد
کنگرهی ملی، ويژگیها، ضرورتها و اهداف (بخش نخست)
September 5, 2013
2 Mins Read
582
Views