در عصر انفجار اطلاعات، نادانی، یک انتخاب است
شعور کاذب، یک اصطلاح است برای کسانی که حقیقت های عقلانی را کوچک می شمارند، کمی بیشتر، آن را نادیده می گیرند، دانسته های ناقص دارند و آن را به عنوان دانش کامل به خورد دیگران می دهند، در اصطلاح، اهل”خرده علم” هستند، اطلاعات شان کافی نیست اما به همین ناکافی بودن بسنده می کنند و دیگران را به پیروی از خود فرامی خوانند. شگفت تر آنکه هرکه از ایشان پیروی نکند “رانده شده” است.
اهالی “شعور کاذب” به شدت در برابر فهمیدن مقاومت می کنند، هیچ چیز و هیچ کس را به جز خود قبول ندارند، اهل تعصب هستند و برای خود اصولی آفریده اند که بدون تغییر است.
اهل شعور کاذب، اهالی ایدئولوژی نیز هستند. فرقی نمی کند ایدئولوژی رسمی باشد که دیدگاه های اش را به نام حقیقت، با ابزار “آموزش” و “تبلیغات” و “رسانه” به خورد آنها می دهد و آنها را مانند طوطی های سخنگو به بازگفتن آنها وامی دارد یا ایدئولوژی غیر رسمی که او خود با برداشت ناقص از اینجا و آنجا، دیوانی از ناهمگونی ها را به زیور می آلاید.
دستکم تا یک دهه پیش نیز می شد برای اهالی شعور کاذب، بهانه ای برای دسترسی نداشتن به منبع و ماخذ برای توجیه اندوخته ها و کشکول ناقص اش دست و پا کرد اما اکنون در عصر دسترسی آسان به دانش، باید با احترام به این جمله نگاه کرد که:
“در عصر انفجار اطلاعات، نادانی، یک انتخاب است”….
توضیح1: جمله ی داخل گیومه، از بزرگان مدیریت است
توضیح2: اصطلاح شعور کاذب، از مارکس است
در عصر انفجار اطلاعات، نادانی، یک انتخاب است
June 25, 2017
One Min Read
2K
Views