روژهه لات کردستان، نمونه ی تبدیل یک تهدید به فرصت
احزاب و سازمان ها لازم است پیش از آنکه تهديد به مرحله بلوغ برسد با آن برخورد کنند. آنها می توانند با برخورداري از بلوغ در نوآوري ، محاسبه ی صحيح ريسك ، توانايي تحمل ابهام ، آينده نگري صحيح و…. به راحتي تهديدات را مشاهده کنند.
تهدیدات می توانند منشا بروز نوآوری باشند. به کمک این نوآوری ها می توان تهدیدات را دفع کرد. پس از دفع تهدید، نوآوری مورد نظر به منشا دستاوردی عظیم برای سازمان ها تبدیل می شود.
سازمان ها و احزاب، با رفع تهديدات بالقوه، علاوه بر جلوگيري از ظهور حالت بالفعل و بلوغ يافته ی آن، موقعيت خود را به مدارهای بالاتر ارتقا می دهند.
****
آنچه در روزهای اخیر و در رابطه با تصویب یک لایحه علیه حضور احزاب کردستانی در “باشوور” از سوی پارلمان عراق مطرح شده است اگرچه در نگاه نخست یک تهدید است و می تواند خطرآفرین نیز باشد اما می تواند به یک فرصت بسیار خوب تبدیل شود (و نیز شده است):
-احزاب روژهه لات بلافاصله تهدید را رصد و جهت یابی کردند
-پیش از به بلوغ رسیدن تهدید با آن برخورد کردند
-فرآیند برخورد یگانه با تهدید را به سطح جمعی ارتقا دادند
-در عملیاتی کردن کار رسانه ای موثر، موفق عمل کردند
-با یادآوری خدمات خود به باشوور، مسوولیت های باشوور را در برابر روژهه لات، یادآوری نمودند
-حکومت حریم کردستان و احزاب “باشوور” را در برابر یک “امر اخلاقی” قرار دادند
-محاسبه ی ریسک را به درستی انجام دادند
– به خوبی آینده نگری کردند
اکنون تهدید به فرصت تبدیل شده است اما برای تبدیل این فرصت به یک دستاورد، به نظر من لازم است اجماع حول تهدید، بلافاصله به سوی تشکیل “کمیسیون مشترک دیپلماسی”، “کمیسیون مشترک رسانه” و “کمیسیون مشترک حقوقی” گام عملی بردارد. اقدامی که در مورد “کمیسیون امنیتی مشترک” انجام شد و به نظر می رسد تاکنون نتایج مثبت و قابل توجهی نیز داشته است…