ساختن ترس، از ساختن دیوار آسان تر است
آسان تر است، هزینه ی کمتری دارد، دامنه ی آن وسیع تر است، منجر به هراس اجتماعی می شود، فیزیکی نیست، ذهنی است، به تمکین می انجامد، زمینه ی زورگویی را ایجاد می کند، عادت کردن به ترس را نهادینه می کند، مردم را زمینگیر می کند، توجیه های غیرمنطقی برای انکار ترس ایجاد می کند، محافظه کاری، خودسانسوری و فریب به وجود می آورد، و در نهایت، جامعه را به نابودی می کشاند.
****
تمامیت خواه، همواره تلاش می کند ترس های جدید هم بیافریند و فضای ذهنی مردم را کاملا اشغال کند؛ او حتی ترس را هم آموزش می دهد و همواره در تلاش برای نمایش آن است.
نهادیبنه شدن فضای ترس همچنین سبب می شود تمامی رفتارهای جامعه از نورم عادی خارج و ناهنجاری های گوناگون در چامعه ظهور و بروز پیدا کند.
در مورد نازیسم و نتایج و چگونگی غلبه ی ترس بر جامعه گفته می شود که دستگاه امنیت، در ابتدا با چندین مامور، به خانه ها می رفتند و یک نفر را بازداشت می کردند، در مرحله ی بعد، تنها یک مامور اقدام به بازداشت یک دگر اندیش می کرد و در واپسین مرحله یعنی غلبه ی کامل ترس بر جامعه و تثبیت خوف اجتماعی، یک مامور به تنهایی، چندین نفر را بازداشت می کرد.
****
اکنون دیگر ترس مردم فروریخته است، مردم به خیابان ها می آیند، فریاد می زنند، اعتراض می کنند، اعتصاب سراسری می کنند، از اعدام و بمب و موشک نمی ترسند و روحیه ی غریزی تهاجم و غرور را بازیافته اند. خوف اجتماعی نیز به سوی درهم شکستن نهایی خیز برداشته است.
در شرایط غلبه بر ترس نیز جریان های سیاسی و احزاب نیز اختلاف سلیقه ها و حتی اختلاف فکرها نیز از بین می رود و روحیه ی اتحاد، به همه چیز سرایت می کند.
یکی از مهمترین برنامه ها در عرصه ی آموزش، تبلیغات و رسانه در دوران کنونی، باید حول محور “ترس زدایی کامل از جامعه” باشد.
نکته ی دیگری که باید به شدت مراقب آن بود تولید انواع دیگر ترس در جامعه توسط تمامیت خواه است که مقابله و خنثی سازی مداوم و فوری آن، از ضرورت های اصلی است…..
برای مطالعه ی بیشتر ر.ک به منابع “روانشناسی اجتماعی ترس”
ساختن ترس، از ساختن دیوار آسان تر است
September 17, 2018
2 Mins Read
534
Views